OMGAAN MET AGRESSIE IN DE ZORG

Omgaan met agressie in zorg | 1 dag | Maatwerk

Omgaan met agressie in de zorg.

Voor wie
Deze training voor is bedoeld voor medewerkers in de zorg die contact hebben met cliënten, ouders, verzorgers en partners van cliënten en/of instellingen van buitenaf.  Zowel voor de direct verzorgende medewerkers maar ook voor baliemedewerkers, telefonistes en bijvoorbeeld schoonmaak en onderhoudsmedewerkers.

Waar
Onze maatwerktrainingen verzorgen wij door geheel Nederland: Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Eindhoven, Maastricht, Venlo, Arnhem, Nijmegen, Apeldoorn, Zwolle, Enschede, Hengelo, Assen, Emmen, Groningen, Leeuwarden, Drachten, Almere, Lelystad, Dronten, Almaar, Hoorn, Tilburg, Heerenveen, etc.

Uw Trainer
Uw trainer heeft vele jaren ervaring in zowel de zorgsector als het bedrijfsleven. Communicatietrainingen en trainingen op het gebied van leidinggeven en persoonlijke effectiviteit zijn onze specialiteit.

Waarom
Cliënten en patiënten hebben soms moeite om stress en/of ingehouden woede voor zich te houden. In alle afdelingen binnen de zorgsector kan dit voorkomen. Bijvoorbeeld in ziekenhuizen en verzorgingshuizen, kraamzorg, tandartspraktijken of psychiatrie heeft men regelmatig te maken met onbehoorlijk gedrag dat soms voorkomt uit de ziekte van de cliënt/ patiënt of zijn of haar naasten.

Intimiderend of bedreigend gedrag komt helaas steeds vaker voor. Tijdens deze eendaagse maatwerktraining leren wij de medewerkers hoe om te gaan met dit gedrag.

Onderwerpen
* Herkennen van gedrag en (mogelijke) spanningen
* Non-verbale communicatie
* De-escalerend optreden
* Corrigeren en regisseren van het gesprek
* Grenzen aangeven
* DISC gedragsstijlen
* Omgaan met tegenwerpingen en weerstand
* Empathisch zijn en duidelijk blijven
* Thomas Kilmann model, conflictstijlen met zelftest

Optioneel
Deze training is uit te breiden met een DISC gedragsanalyse.
Deze analyse geeft een helder en herkenbaar beeld van uw gedragen dat van anderen. DISC is een goed instrument in de communicatie met zowel cliënten en patiënten maar ook met collega’s en leidinggevende in de zorg.

informatie & investering

Type training:             Maatwerktraining
Duur training:             1 dag
Locatie:                      geheel Nederland
Startgarantie:            Gaat altijd door

Startgarantie:      
Gaat altijd door!

Investering:                € 249,00 per deelnemer*
Locatiekosten:          voor opdrachtgever

*Onze prijzen zijn per persoon op basis van minimaal 4 deelnemers. Bij meerdere deelnemers wordt de prijs per deelnemer lager.

Optioneel:
DISC gedragsanalyse:                           € 129,00