discmodelimpact

DISC | DRIJFVEREN | EMOTIONELE INTELLIGENTIE

Maatwerk / in-company

Maatwerktraining:
– Specifiek op uw situatie afgestemd.
– Op uw of door u gekozen locatie.
– Goed voor het teamgevoel.
– Flexibiliteit in datum en tijdstip.

TRAINING

Open training:
– Leer van deelnemers uit andere organisaties.
– Individuele deelname mogelijk
– In uw regio.
– Maximaal 10 deelnemers.

Coaching

Coaching:
– Individueel.
– Gericht op uw eigen situatie.
– Flexibiliteit in onderwerpen.
– U bepaalt de datum en tijdstip.

Gedragsanalyse/gedragsprofiel
Onze gedragsanalyses/gedragsprofielen zijn onder andere gebaseerd op de de DISC methode

Wat is DISC?
De DISC methode is een model om het gedrag van jezelf, je voorkeurs gedragsstijlen en dit anderen beter leren te begrijpen.
Met deze kennis zul je op een effectieve, begripvolle en meer aangename manier kunnen communiceren met jezelf en de omgeving waarin je verkeert. De samenwerking zal soepeler gaan verlopen, frustraties zullen afnemen en een meningsverschil hoeft niet meer te leiden tot escalaties.
In het kort. Je krijgt een beter inzicht in je gedrag en hoe je dit kunt aanpassen in een specifieke situatie. Dit zal uiteindelijk kunnen bijdragen aan een minder energieverlies aan randzaken en meer energie voor je kerntaken.

De DISC theorie is makkelijk te begrijpen, je kunt er al snel mee aan de slag. De 4 DISC kleuren, Rood, Geel, Groen en Blauw geven je inzicht in je eigen gedrag. Bovendien ontvang je je eigen DISC profiel en een naslagwerk waar de theorie op een duidelijke maar eenvoudige manier wordt uitgelegd.. Ga je serieus met DISC om dan zal het een groot effect teweeg kunnen brengen. Een DISC analyse kan door ons worden ingezet zowel individueel als voor groepen, bij coaching en training. De kleuren zijn daarbij simpel, effectief en te gebruiken. Het is onze overtuiging dat mensen en hun gedrag uit meer bestaat dan D.I.S.C. en dat mensen meer zijn dan een hokje met eigenschappen.

Re-Move is gecertificeerd voor het afnemen van gedragsprofielen op basis van DISC.

Daarnaast is Re-Move ook gecertificeerd voor het afnemen van drijfveren en emotionele intelligentie profielen.

Hieronder ziet u voorbeelden van deze analyses/gedragsprofielen.

Q4 Profiles Certified Partner logo
discmodelimpact

De gedragsanalyse brengt uw voorkeursstijl van handelen in kaart aan de hand van vier verschillende gedragsstijlen. Deze gedragsstijlen worden inzichtelijk gemaakt door het DISC Model, welke gebaseerd is op de gedragstype-theorie van Jung.

Drijfveren zeggen iets over je motivatie, houding, voorkeur en waarden. Je drijfveren kunnen als gevolg van tijd, ervaring of anderszins veranderen. Hoe meer je drijfveren terug te vinden zijn in je studie of werk, hoe beter je je op je plek zult voelen.

Emotionele intelligentie betreft de manier waarop je met emoties omgaat, van jezelf en van anderen.
Hoe succesvol je bent op school of in je beroep wordt niet alleen bepaald door je score op een IQ test. Ook motivatie, inzet, zelfvertrouwen en sociale vaardigheden doen er toe.