BURN-OUT BEGELEIDING

Burn-Out begeleiding | coaching | 8 sessies

Individueel burn-out begeleidingstraject
Tijdens het burn-out begeleidingstraject, gaat onze coach, samen met jou, je bewust laten worden van de dingen die stress bij jou veroorzaken.  Het is belangrijk dat jij je grenzen gaat leren kennen en deze ook gaat aangeven. Juist dat laatste is belangrijk om te herstellen maar ook om in de toekomst niet terug te vallen. Onze coach gaat jou handvaten aanreiken om assertiever te worden en duidelijkheid te scheppen voor jezelf en je naaste omgeving.

Hoe herstel je van een burn-out?
Een burn-out krijg je meestal niet van de een op de andere dag, vaak sluipt dit er ongemerkt in. Dit is voor een ieder verschillend. Ook het herstel en de daarbij behorende periode is voor iedereen verschillend, persoonlijkheid, ervaringen en omgeving spelen hier vanzelfsprekend een grote rol. Het gaat gepaard in drie stappen.

Stap 1
Energiepeil
Tijdens deze fase van het begeleidingstraject gaan wij er voor zorgen dat je energiepeil weer op niveau komt. In de meeste gevallen heeft iemand met burn-out klachten weinig puf om wat dan ook maar te doen/ondernemen. Het erkennen van dit probleem is in deze fase een van de belangrijkste zaken. Door activiteiten en rust momenten met elkaar in balans te brengen gaan wij zorgen dat het energiepeil weer op een acceptabel niveau komt. Samen met onze coaches gaan wij dit aan de hand van een duidelijk schema in kaart brengen en daar waar nodig actie op ondernemen.

Stap 2
Opbouw fase
Tijdens deze fase gaan we de nadruk leggen op de dagelijkse bezigheden van de client. Doordat in stap 1 het energiepeil (deels) weer op orde is zal er nu weer gelegenheid zijn om deze dagelijkse taken weer op te pakken. Tijdens deze stap zullen we ook gaan proberen te achterhalen waarom je nu deze burn-out gekregen hebt en gaan we (nog veel belangrijker) kijken hoe we dit in de toekomst kunnen voorkomen. Indien je werk dit toelaat zullen we in deze fase ook gedeeltelijk de werkzaamheden weer gaan oppakken.

 

Stap 3
Terugval preventie
De laatste stap ( tijdens dit coaching traject) richt zich voornamelijk op het weer bezig zijn en het verder ontwikkelen van je werkzaamheden, zowel privé als arbeid gerelateerd. Het afgeleerde gedrag gaan we ook echt proberen achter ons te laten en het nieuw aangeleerde gedrag gaan we toepassen.

Bovengenoemde drie stappen worden met voorkeur in deze volgorde genomen, toch kan het in de praktijk zo zijn dat deze stappen gedeeltelijk door elkaar behandeld zullen worden.

Optioneel
Deze training is uit te breiden met een DISC gedragsanalyse.
 U krijgt een helder inzicht in uw gedrag hetgeen u veel zal leren over de communicatie met u zelf en anderen.

Opleidingsfonds
De trainingen van Re-Move zijn opgenomen in de cursuscatalogi van onder andere:

OOM-Fonds (Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor het Metaalbewerkingsbedrijf)
OTIB (Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch Installatiebedrijf)

informatie & investering

Type training:             Coaching
Duur training:             8 sessies
Locatie:                      Emmen (Sleen)

Overige plaatsen in overleg

Investering & informatie

  • Looptijd: 8 weken
  • Aantal sessies: 8
  • Duur sessies: circa 3 uur
  • Kosten: € 2399,00

Coaching en begeleidingstrajecten zijn vanzelfsprekend maatwerk. Bovenstaande tarieven zijn dan ook gebaseerd op de daar benoemde looptijd en aantal sessies. Mocht het aantal sessies uitgebreid moeten worden dan zal er een na berekening volgen

Inclusief:
                                    Syllabus
                                    Certificaat van deelname

Optioneel:
DISC gedragsanalyse:                           € 129,00
Disc gedrag en drijfveren analyse       € 179,00
(per deelnemer)